RTS: Trezor

Emisija o Branku Matiću, predsedniku Udruženja slepih “Homer”, pokretaču bioskopa i festivala filmova za slepe i slabovide osobe.

O Banetu i Homeru – uoči petog po redu Festivala filmova za slepe osobe (od 28. aprila do 1. maja 2011) upoznajemo vas sa idejnim tvorcem, inicijatorom i osnivačem festivala Brankom Matićem i njegovim najbližim saradnicima. Branko nam otkriva kako se adaptiraju i nasinhronizuju, odnosno kako se prilagođavaju filmovi za slepe osobe, ali čućemo i njegov životopis.

** Učesnici: Branko Matić, predsednik Udruženja “Homer”; Vitomir Vico Dardić, dramski umetnik; Ivan Branisavljević, montažer; Filip Tanović, pisac narativnih tekstova; Ljubo Matić, saradnik

** Snimatelj Borislav Ristović, snimatelj zvuka Ljuba Jovanović, mikroman Gordan Jović, saradnik-snimatelj Milena Jekić, organizator Gordana Grdanović, montažer Milorad Ćitić, autor Bojana Andrić

** Snimano 18.03.2011. u Udruženju “Homer”, premijerno emitovano 18.04.2011, RTS – Redakcija za istoriografiju.